JADŁOSPIS W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 4 W GDAŃSKU

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

05.05.2025 r.

06.05.2025 r.

07.05.2025 r.

08.05.2025 r.

09.05.2025 r.

Zupa jarzynowa (kalafior, brokuł) 300 ml (MLE, SEL)

Makaron z jabłkiem, twarogiem i cynamonem 400g (GLU, JAJ, S02)

Kompot owocowy 200 ml

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej 300 ml ( GLU, MLE, SEL)

Ziemniaki 200 g

Udziec z kurczaka pieczony 100 g

Marchewka gotowana na parze 150 g

Kompot owocowy 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (MLE, SEL)

Ziemniaki 200 g

Klopsik mielony wp gotowany 100 g (GLU, JAJ)

Sos koperkowy 70 ml (GLU)

Surówka z czerwonej kapusty 150 g
Kompot owocowy 200 ml

Zupa chłopska z zacierką 300 ml ( GLU, SEL)

Ziemniaki 200g

Filet z piersi kurczaka z pomidorem i mozzarellą 150g (MLE)

Sałata lodowa z warzywami 100g

Kompot owocowy 250 ml

Zupa grochowa 300 ml ( SEL)

Ziemniaki 200 g

Ryba smażona w panierce (miruna) 100 g

(GLU, JAJ, RYB)

Kapusta kiszona 150 g

Kompot owocowy 250 ml

W postępowaniu przetargowym na dostarczanie cateringu dla SP nr 4 w Gdańsku w okresie 01.01.2025 - 31.12.2025r.  wygrała firma Fudeko SA z Gdyni z ceną za obiad 11,20 zł. Koszt ponoszony przez Rodzica to 6zł; dopłata do obiadów z miasta do każdego ucznia wynosi 5,20 zł.