JADŁOSPIS W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 4 W GDAŃSKU
PONIEDZIAŁEK |
WTOREK |
ŚRODA |
CZWARTEK |
PIĄTEK |
05.05.2025 r. |
06.05.2025 r. |
07.05.2025 r. |
08.05.2025 r. |
09.05.2025 r. |
Zupa jarzynowa (kalafior, brokuł) 300 ml (MLE, SEL) Makaron z jabłkiem, twarogiem i cynamonem 400g (GLU, JAJ, S02) Kompot owocowy 200 ml |
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej 300 ml ( GLU, MLE, SEL) Ziemniaki 200 g Udziec z kurczaka pieczony 100 g Marchewka gotowana na parze 150 g Kompot owocowy 200 ml |
Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (MLE, SEL) Ziemniaki 200 g Klopsik mielony wp gotowany 100 g (GLU, JAJ) Sos koperkowy 70 ml (GLU) Surówka z czerwonej kapusty 150 g |
Zupa chłopska z zacierką 300 ml ( GLU, SEL) Ziemniaki 200g Filet z piersi kurczaka z pomidorem i mozzarellą 150g (MLE) Sałata lodowa z warzywami 100g Kompot owocowy 250 ml |
Zupa grochowa 300 ml ( SEL) Ziemniaki 200 g Ryba smażona w panierce (miruna) 100 g (GLU, JAJ, RYB) Kapusta kiszona 150 g Kompot owocowy 250 ml |
W postępowaniu przetargowym na dostarczanie cateringu dla SP nr 4 w Gdańsku w okresie 01.01.2025 - 31.12.2025r. wygrała firma Fudeko SA z Gdyni z ceną za obiad 11,20 zł. Koszt ponoszony przez Rodzica to 6zł; dopłata do obiadów z miasta do każdego ucznia wynosi 5,20 zł.