JADŁOSPIS W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 4 W GDAŃSKU

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

20.01.2025 r.

21.01.2025 r.

22.01.2025 r.

23.01.2025 r.

24.01.2025 r.

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml ( MLE)

Makaron świderki 200 g (GLU, JAJ)

Sos jogurtowy na słodko 100 g (MLE)

Mus z jabłka 150 g (S02)

Kompot owocowy 200 ml

Zupa kapuśniak z mieszanej kapusty 300 ml

Gulasz wieprzowy 150 g (GLU)

Kasza bulgur 200 g (GLU)

Sałata lodowa z warzywami i sosem vinegret 100 g

Kompot owocowy 200 ml

Rosół z makaronem 300 ml (GLU)

Kotlet pożarski smażony 100 g (GLU, JAJ)

Ziemniaki 200 g

Sałatka z buraków i jabłka z olejem 150 g

Kompot owocowy 200 ml

Zupa pieczarkowa 300 ml ( MLE)

Kociołek meksykański z fasolą 150 g (GLU)

Kopytka ziemniaczane 200 g (GLU, JAJ)

Owoc 1 szt

Kompot owocowy 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (MLE)

Ryba smażona 100g (GLU, RYB)

Ziemniaki 200 g

Ogórek kiszony 150 g

Kompot owocowy 200 ml

W postępowaniu przetargowym na dostarczanie cateringu dla SP nr 4 w Gdańsku w okresie 01.01.2025 - 31.12.2025r.  wygrała firma Fudeko SA z Gdyni z ceną za obiad 11,20 zł. Koszt ponoszony przez Rodzica to 6zł; dopłata do obiadów z miasta do każdego ucznia wynosi 5,20 zł.