JADŁOSPIS W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 4 W GDAŃSKU

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

02.06.2025 r.

03.06.2025 r.

04.06.2025 r.

05.06.2025 r.

06.06.2025 r.

Zupa minestrone (cukinia, fasolka szparagowa, ziemniaki) z ryżem 300 ml

Makaron świderek 200g
(
GLU)

Śmietana 18% 80ml
(
MLE)

Twaróg 80g (MLE)
Jabłko 1 szt

Kompot owocowy 200 ml

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami 300 ml (GLU, MLE, SEL)

Ziemniaki 200 g

Gulasz mięsny drobiowy 150 g (GLU, SEL)

Ogórek kiszony 1 szt 50 g

Kompot owocowy 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (MLE, SEL)

Łazanki z białej i kiszonej kapusty z mięsem wp 300 g ( GLU)

Surówka z marchewki i jabłka z jogurtem 150 g (MLE)

Kompot owocowy 200 ml

Zupa chłopska z ziemniakami i zacierką 300 ml (GLU, SEL)

Ziemniaki 200 g

Udziec z kurczaka pieczony z pomidorem i mozarellą 100 g (MLE)

Sałata lodowa z warzywami i sosem vinegret 100 g

Kompot owocowy 200 ml

Zupa grochowa z ziemniakami 300 ml ( SEL)

Ziemniaki 200 g

Ryba smażona w panierce (miruna) 100 g (GLU, JAJ, RYB)

Kapusta kiszona 150 g ( GLU)

Kompot owocowy 200 ml

W postępowaniu przetargowym na dostarczanie cateringu dla SP nr 4 w Gdańsku w okresie 01.01.2025 - 31.12.2025r.  wygrała firma Fudeko SA z Gdyni z ceną za obiad 11,20 zł. Koszt ponoszony przez Rodzica to 6zł; dopłata do obiadów z miasta do każdego ucznia wynosi 5,20 zł.